Datum: 4.5.2012
Vědci z Washington State University zjistili, že sloučenina v česneku diallyl sulfid je v likvidaci bakterie Campylobacter jejuni stokrát účinnější než dvě běžně užívaná antibiotika. Tento objev rozšiřuje možnosti ošetření syrového a zpracovaného masa a pracovních povrchů a zařízení ve zpracovatelských podnicích a může pomoci předcházet otravám z potravin.
Sloučenina vyskytující se v česneku může snižovat množství bakterií v prostředí a potravním řetězci. Zánět střeva způsobený Campylobacterem jejuni bývá nejčastěji následkem konzumace nedostatečně tepelně opracovaného masa, a to zejména drůbežího nebo následkem sekundární kontaminace povrchy nebo nástroji používanými ke zpracování drůbeže. Studie byla publikovaná v časopise Journal of Antimicrobial Chemotherapy.
Vlasta Stancová
George: Sloucenina? (10.05.12 05:28)
Zda se, ze potrebujete lepsiho prekladatele... v puvodnim clanku se mluvi o vytazku nebo slozce, rozghodne ne o sloucenine... (reagovat)
Stancová: Re: Sloucenina? (25.05.12 10:13)
Dobrý den,
diallyl sulfid je sirná organická sloučenina, proto nevidím v použitém výrazu "sloučenina" problém. Přesto děkuji za připomínku.
Hezký den (reagovat)
Váš komentář:
Gate2Biotech - Biotechnologický portál - Vše o biotechnologiích na jednom místě.
ISSN 1802-2685
Tvorba webových stránek: CREOS CZ
© 2006 - 2024 Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.
Zajímavé články s biotechnologickým obsahem:
Věda technika výzkum - Přehled zpráv z vědy techniky a výzkumu.
Brigády - Brigády pro studenty
TruHuX: VÄ›dci vytvoĹ™ili myši s plnÄ› lidskĂ˝m imunitnĂm systĂ©mem
Novou vakcĂnu proti rakovinÄ› plic dostal prvnĂ pacient