Hlavní strana

 

Biotech slovník


Zadejte hledaný pojem či výraz:

Vámi zadanému slovu odpovídají následující pojmy či výrazy:

Nenašli jste co jste hledali? Kontaktujte nás na adrese issn@gate2biotech.com

oligosacharidy

Oligosacharidy jsou cukry složené z několika (2-10) monosacharidových podjednotek. Mají podobné vlastnosti jako monosacharidy.

Z oligosacharidů jsou významné především disacharidy (složené ze dvou monosacharidových podjednotek). Jsou rozpustné ve vodě a mají většinou sladkou chuť.

Důležité oligosacharidy: maltóza, sacharóza, laktóza a další.



oligosaccharides

An oligosaccharide is a saccharide polymer containing a small number (typically two to ten) of component sugars, also known as simple sugars (monosaccharides).

Oligosaccharides can have many functions; for example, they are commonly found on the plasma membrane of animal cells where they can play a role in cell–cell recognition.

Important oligosaccharides: maltose, sucrose, lactose, etc.





Vzorec laktózy.
Scheme of a lactose.





CEBIO a I. etapa JVTP

  • CEBIO
  • BC AV CR
  • Budvar
  • CAVD
  • CZBA
  • Eco Tend
  • Envisan Gem
  • Gentrend
  • JAIP
  • Jihočeská univerzita
  • Madeta
  • Forestina
  • ALIDEA

LinkedIn