Datum: 27.3.2012
V dnešní době už asi nikoho nepřekvapí informace, že antioxidanty chrání genetický materiál před poškozením volnými radikály. Jenže vědci zjistili, že ani v tomto případě není vše tak jednoznačné, jak by se na první pohled mohlo zdát. Vědci z National Institutes of Health přišli na to, že některé antioxidanty poškozují DNA a ničí buňky místo, aby je chránily. Výsledky publikované v časopise Proceedings of the National Academy of Sciences také naznačují, že tato překvapující schopnost antioxidantů může být přínosná, pokud jde o léčbu rakoviny.
Potravou bohatou na antioxidanty jsou ovoce a zelenina nebo ořechy. Lidé užívají také vitaminy s antioxidační aktivitou, jako jsou A, C, E nebo betakaroten.
Vlasta Stancová
Gate2Biotech - Biotechnologický portál - Vše o biotechnologiích na jednom místě.
ISSN 1802-2685
Tvorba webových stránek: CREOS CZ
© 2006 - 2024 Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.
Zajímavé články s biotechnologickým obsahem:
Brigády pro studenty - Nabídky zajímavých brigád pro studenty
Biotech dictionary - dictionary of biotech words
Důmyslné nanočástice s RNA posilují reakci imunity proti nádorům
Biomasa bakterií Rhodovulum představuje excelentní dusíkaté hnojivo